Hatha Yoga 

Joke van Dorsselaer

Algemene informatie

In het dagelijks leven zijn we vaak vooral gericht op de buitenwereld. Hatha yoga nodigt je uit om het tegenovergestelde te doen: je aandacht weer naar binnen richten, naar jezelf. Zo wordt je je bewust wie je werkelijk bent.

Yogalessen voor ieder niveau

De yogastijl die we beoefenen is Saswitha Yoga, een vorm van Hatha Yoga die de eenheid van lichaam en bewustzijn benadrukt, met de adem als verbindend element. Kenmerkend voor Saswitha yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Door je aandacht te richten op je lichaam en je adem, word je je bewust van de sensaties in je lichaam, je emoties en je gedachten. Naarmate je je aandacht verder naar binnen richt, voel je je meer ontspannen en komen je gedachten geleidelijk tot rust.

Wat yoga je brengt, is heel persoonlijk. Enkele veelvoorkomende voordelen zijn:

  • Verbeterde flexibiliteit en balans
  • Een krachtiger lichaam
  • Minder stress
  • Meer rust en ontspanning
  • Een betere nachtrust
  • Verbeterde concentratie en mentale helderheid
  • Innerlijke groei en zelfbewustzijn


Een Hatha yogales bestaat uit diverse staande, zittende en liggende houdingen. Elke beweging is zorgvuldig opgebouwd, waardoor je de bewegingsmogelijkheden van je lijf verkent. Deze yogavorm biedt het perfecte evenwicht tussen ontspanning en kracht, afgestemd op je behoeften op dat moment. Ademoefeningen, concentratie, meditatie en ontspanning zijn allemaal onderdeel van de ervaring, waardoor je een complete reis door de wereld van yoga maakt.

Joke van Dorsselaer

Over mij

Ik ben Joke. Als ervaren yogadocent hoop ik mijn passie voor yoga met jou te delen en je te helpen een diepere verbinding te maken met jezelf. Zowel op de mat als daarbuiten.

Ik heb de vierjarige Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gevolgd. Tijdens deze opleiding kreeg ik les van ervaren yogadocenten met een diepe toewijding aan het vak. Ik heb me verdiept in alle aspecten van yoga, van de āsana’s (yogahoudingen) in theorie en praktijk, tot ademtechnieken (prānāyāma), ontspanning, meditatie en de filosofie achter yoga.

Persoonlijke connectie en aandacht zijn wat mij betreft onmisbaar. Als yogadocent zorg ik ervoor dat je je gezien en gehoord voelt. Je kunt altijd voor of na de les even met me kletsen, vragen stellen of je ervaringen delen. De lessen zijn afwisselend en zijn gebaseerd op mijn professionele kennis en ervaring, maar ik maak het ook persoonlijk door eigen inzichten en levenservaringen te delen. Op die manier kunnen we van elkaar leren en groeien. Ik moedig je aan om naar je eigen lichaam en gevoel te luisteren en de yoga-oefeningen aan te passen op een manier die bij jouw past.

Ik kijk ernaar uit om je in mijn lessen te zien en jou te mogen begeleiden op jouw unieke yogareis.

Heb je vragen of wil je een (proef)les boeken? Mail of bel me.

Informatie en aanmelding

Joke van Dorsselaer
Telefoon 06-53718241
e-mail: info@heartfulminds.nl

Data en tijden, kosten

Je kunt op elk gewenst moment instromen.

De lessen zijn toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren yoga-beoefenaars.

Yoga lesrooster

  • Maandag 17:00 – 18:00 uur Hatha yoga
  • Maandag 18:30 – 19:30 uur Hatha yoga 

Najaar 2024
[ Informatie volgt ]

Het tarief is € 11,50 bij een abonnement van 12 lessen. Een losse yogales is € 13,50. Individuele yogalessen in overleg.

De lessen zijn toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren yoga-beoefenaars. Je kunt op elk gewenst moment instromen.

Heb je vragen of wil je meedoen aan de les, neem dan even contact met me op via mail: info@heartfulminds.nl of bel: 06-53718241

 

Locatie

Boerderij Oud Woelwijck, Essenlaan 3, 2251 AS Voorschoten
Voor route & parkeren klik hier