Ik ben in november 2020 gestart met de fotocursus van Pieter. Gedurende de cursus al veel nuttige info en bewerkingsadviezen ontvangen. Ik merk dat niet altijd alles meteen landt, maar het er mee bezig zijn en het gezamenlijk bespreken van de foto’s helpt je nieuwe (andere) mogelijkheden voor opnames te zien en vooral ook kennis van de eigen fotoapparatuur op te bouwen. Ik ben in ieder geval al heel wat bewuster (wijzer) geworden van de cameramogelijkheden dan voor ik met de cursus begon. De fotothema’s prikkelen je om op zoek te gaan naar foto onderwerpen die je aanspreken en ook binnen het thema passen (niet altijd makkelijk). Leerzame cursus en leuke hobby om mee bezig te zijn.

Annemarie

Deze cursus is goed als beginnende fotograaf maar ook als je al wat verder bent. Pieter weet precies wat voor tips en tricks hij je moet geven om elke keer weer beter te worden. De lessen zijn heel erg leerzaam. Zoals Pieter altijd zegt; “Apparatuur maakt niet de fotograaf, de fotograaf ben je zelf”. Daar ben ik het helemaal mee eens.

Tanisha

“Het is heel boeiend en leerzaam om foto’s van de andere cursisten en je eigen foto’s over een bepaald thema te zien en te bespreken.
Van Pieter krijgen we iedere keer een hand out over het thema. Je blijft leren.
Daarnaast is het gewoon een leuke groep.”

Ton

Ik zit nu een aantal jaren op de fotocursus natuurfotografie bij Pieter de Vries. Deze cursus werkt erg stimulerend. De, soms cryptische, opdrachten voor een foto maken dat ik regelmatig speciaal de natuur intrek om een speciale foto te maken. Tijdens het bespreken van de foto’s komt er vaak opbouwende kritiek van de medecursisten en van Pieter. Dan zie je het zelf ook opeens!
Hierdoor vind ik dat ik de laatste jaren mooiere foto’s maak. Ik ken mijn camera beter en weet beter gebruik te maken van de mogelijkheden.
Maar vooral het plezier in het fotograferen vind ik erg belangrijk.

Karin

Ik volg deze fotocursus op maandagavond en ga er het volgend seizoen voor de zesde keer aan deelnemen. De cursus is leerzaam door de spannende opdrachten die je ruim van tevoren krijgt. Er wordt veel aandacht aan de foto’s van de cursisten gegeven en we krijgen duidelijke tips en aanwijzingen voor verbetering. Aan het eind van een cursusavond bekijken we foto’s die de cursusleider heeft gemaakt, waarbij hij ons wijst op verschillende fotografische aspecten.
Het is een geweldig leerzame cursus met leuke extra dingen, in een gezellige sfeer! Het is verrassend zoveel als je er kunt leren. Zoekt u een fotocursus? Deze is zeker een aanrader!

Edith

Was ik vroeger voornamelijk bezig met het fotograferen van familie, vrienden en vakantie bestemmingen, bij deze cursus ligt de nadruk geheel op “de natuur” als onderwerp. Op deze cursus leren wij om te focussen op alles wat mooi en interessant is in de natuur en om dat, met onze eigen camera, vast te leggen. Alle aandacht dient daarbij uit te gaan naar compositie, kleur en sfeer.
Natuurlijk komt ook goed gebruik van technische zaken als scherptediepte en sluitersnelheid ruimschoots aan bod. Nabewerkingssoftware gebruiken we, op deze cursus, eigenlijk alleen om foto’s met potentie een laatste zetje in de goede richting te geven. Onze cursus bijeenkomsten zijn bepaald geen “camera-parade” maar wel een aangenaam en leerzaam moment om ook met medecursisten van gedachten te wisselen over onze gezamenlijke hobby: Natuurfotografie.

Hein

Afgelopen jaar heb ik met veel plezier de cursus natuurfotografie bij Pieter gevolgd. De leuke opdrachten hebben me geïnspireerd vaker met mijn camera op pad te gaan. En op de cursusavonden gaf Pieter ons vele nuttige tips om onze foto’s (nog) beter te maken. Pieter is altijd positief en constructief; een hele fijne manier om te leren van je eigen foto’s en die van je medecursisten.

Mirjam

Al een aantal jaren neem ik deel aan de cursus Natuurfotografie. Dat blijft mij inspireren om verder te gaan met fotograferen in de natuur en mijn foto’s worden ook steeds beter. Iedere maand krijg je een, meestal cryptisch geformuleerde, opdracht mee en dat ‘dwingt’ je om erop uit te gaan. Tijdens de cursusavonden worden alle foto’s besproken en daar steek je veel van op over de kunst van het fotograferen, maar ook over de techniek ervan. Pieter laat ook altijd wat eigen werk zien en dat levert weer nieuwe inspiratie op. Af en toe wordt er ook samen gefotografeerd, bijv. bloemen in de tuin van Oud Woelwijck of vogels in de polder. Erg leuk.

Dik