Doorlopend zijn docenten aanwezig voor informatie.

Bent u op zoek naar informatie over een specifieke cursus en vraagt u zich af of de docent aanwezig is, neem dan vooraf contact met de docent op (contactinformatie bij de cursussen) elders op de site.

Open dag 11 september 2021

13:00 – 16:00 uur

In september gaan we van start met het nieuwe cursusjaar. We hopen dat u weer zin heeft om creatief en ontspannen aan de slag te gaan met de diverse cursussen die op Boerderij Oud Woelwijck georganiseerd worden.

Kom langs op de open dag met onder andere de volgende demonstraties en workshops:

 • Aquarelleren bloemen/stilleven

  Albert-Jan Cool pakt dit seizoen de cursus ‘Tekenen en aquarelleren’ weer op. Op de open dag is hij aanwezig en geeft vier demonstraties ‘los’ aquarelleren. De tijden zijn: 13.00, 13.45, 14.30 en 15.15 uur. Het zijn korte sessies met afwisselend bloemen en stilleven. Er is natuurlijk ook gelegenheid tot stellen van vragen.
 • Tekenen naar de natuur

  Ina Versteeg gaat ook dit seizoen weer verder met haar cursus Tekenen naar de Natuur: het tekenen en aquarelleren van alles wat groeit en bloeit! Voor de liefhebbers geeft zij instructies hoe dat op de botanische manier in zijn werk gaat, maar als men liever wat vrijer werkt, is dit ook mogelijk en geeft zij adviezen.
 • Natuurfotografie

  Doorlopend: presentatie van diverse audiovisuele series natuurfoto’s uit Nederland en het buitenland om het waardevolle van natuurbeleving en de fascinatie van natuurfotografie in cursus verband te kunnen ervaren.
 • Workshops filosofie en klankimprovisatie

  13:30-14:30 uur Een korte inleiding over filosofie als liefde voor wijsheid en hoe dit onze ken- en expressie vermogens aanspreekt. Wat heeft klank te maken met wijsheid en de werkelijkheid? Door met elkaar klank te maken – of alleen te luisteren – vind je een begin van een antwoord.
 • Keramische naamplaatjes (ook in opdracht mogelijk)

  Mijn naam is Liesbeth Bos ik biedt de keramiekcursus aan, je kunt op zaterdag 11 september voor €5 een naambordje maken van klei dat je later gebakken kunt ophalen.
  Ik geef ook de workshopserie Uit je hoofd, in je handen! daar kun je met steeds wisselende materialen op gevoel creatief werken met als doel, goed bij jezelf zijn
 • Workshop beeldtaal in de fotografie, de persoonlijke betekenis van beelden

 • Fotografie is bij uitstek het middel om te praten via beeld. Dit klinkt logisch, en dat is het in eerste instantie ook. Echter als je de moed hebt om er iets langer bij stil te staan kun je dingen ontdekken die je eerder bij jezelf nog niet gezien had. Betekenisgeving van beeld is persoonlijk. Een beeld gaat namelijk pas echt leven als het iets oproept bij degene die ernaar kijkt. Waarom gebeurt dit eigenlijk? Vertelfotograaf André Potters-Kemp neemt je in deze workshop mee in de wereld van de persoonlijke betekenis van beelden.
   Je kunt hier zonder enige vorm van fotografische voorkennis aan meedoen en tot verrassende ontdekkingen over jezelf komen. De workshop wordt op een speelse manier gegeven en is interactief.