Mindfulness MBSR training

Deze mindfulness MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training is een wetenschappelijk bewezen methode om beter te leren omgaan met allerlei vormen van stress. De training is de originele MBSR-training zoals ontwikkeld door dr. Jon Kabat-Zinn. 

Deelnemers leren de aandacht te focussen op het ‘hier en nu’ en ontwikkelen daarmee de vaardigheid de aandacht te sturen. Hierdoor leert men om afstand te nemen van niet behulpzame gedachten, emoties en lichamelijk gevoelens waardoor ze op een andere manier met deze ervaringen kunnen omgaan. Deelnemers leren bewust keuzes te maken in hun manier van reageren in plaats van op de automatische piloot te reageren. 

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten met elk een eigen thema en een stilte middag.

Een bijeenkomst bestaat o.a. uit:

  • Een toelichting op het thema van die week
  • Aandacht- en concentratieoefeningen, yoga en meditatie
  • De praktische toepassing van mindfulness in je dagelijkse leven

 De training is gebaseerd op ‘learning by doing’. Daarbij is het van belang om thuis dagelijks te oefenen. De training is incl. een intakegesprek, werkboek, geluidsbestanden met oefeningen en indien gewenst een evaluatiegesprek.

 De training wordt gegeven in kleine groepen (maximaal 6 personen) of indien gewenst kan de training ook individueel worden gegeven.

 De trainer, Joke van Dorsselaer, is een categorie 1 gekwalificeerd Mindfulness trainer, aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen:

https://www.vmbn.nl/trainer/joke-van-dorsselaer/

 

Wilt u informatie over de Mindfulness MBSR training of wilt u vrijblijvend kennismaken, neem dan contact op per e-mail naar joke.van.dorsselaer@hotmail.com of telefonisch 06-53718241.