Vrij tekenen en schilderen

Nieuw: ook Fashion Design illustratie technieken!

Peet Heemskerk

Het nieuwe onderwerp Fashion design illustratie technieken (o.a. Schetsen / ontwerpen) is ook toe te passen bij portretten / model / stad, land en zeegezichten / etc.

De lessen zijn bedoeld voor beginners tot gevorderden die zich verder willen ontwikkelen. Je krijgt na keuze stap voor stap training in schets-teken- schildertechnieken, pastelkrijt, gewassen inkt,  acrylverf, potlood, stift en het eventueel inlijsten of presenteren van gemaakt werk.

Deze eerste lessen  omvatten een aantal onderwerpen die we in groepsverband uitvoeren. Schetsen met potlood en/of  houtskool geven je de basis voor de rest van de cursus. Onderwerpen als leren kijken en toepassen van perspectief, kleurenwiel, compositie, mengen en was-technieken komen naar aanleiding van het niveau aan bod. Ook kalligrafie kan geoefend en toegepast worden in tekeningen en/of doeken.

Onze wekelijkse ontmoetingen geven de mogelijkheid om onderwerpen individueel en vrij toe te passen. Plezier in het werk blijft nummer 1

Peet Heemskerk

Peet Heemskerk maakte de grote beschilderde bioscoopborden van de REX, TRIANON en de LIDO in Leiden en leerde zo als decorateur en letteraar met kwast en penseel omgaan.

Na de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en een Leraren opleiding Tekenen beeldende vorming doorlopen te hebben was hij jaren werkzaam als  grafisch ontwerper en docent marketing & communicatie aan het RIO  Rijnlands Instituut Ondernemersonderwijs te Leiderdorp. Naast het verzorgen van opleidingen en adviezen in de creatieve marketing en communicatiebranche is tekenen en schilderen in gemengde technieken nog steeds een passie.

Maakt concepten, sculpturen voor openbare toepassingen en impressionistische eigentijdse schilderijen in gemengde technieken.

www.peetheemskerk.nl (in opbouw)

Opleiding:
Kon. Academie van Beeldende Kunsten-Den Haag
Lerarenopleiding Tekenen / Beeldende vorming – Delft

Informatie en aanmelding

U kunt zich inschrijven bij Peet Heemskerk.
Telefonisch of per e-mail kunt u bij hem nadere informatie vragen.
E-mail adres: heemskerkpeet@gmail.com
Telefoon: 06 26 38 61 62

Data en tijden

Voorjaar 2024
Blok van 12 lessen, maximaal 13 deelnemers (tussentijds instromen mogelijk)
Donderdagochtend van 1 februari t/m 18 april
Tijd: 9.30-12.00 uur

Kosten

De kosten voor een blok van 12 lessen zijn € 225,- inclusief lesboek Design illustratie technieken in bruikleen, koffie/ thee en atelier op prachtige locatie. Exclusief materiaal.

Svp € 225 euro overmaken voor inschrijving tnv PJJ Heemskerk, NL56INGB0002320125.

Locatie

Boerderij Oud Woelwijck, Essenlaan 3, 2251 AS Voorschoten
Voor route klik hier