Tekenen, schilderen en kalligrafie

Peet Heemskerk

Ontdek een creatieve hobby of een nieuwe techniek.

De lessen zijn bedoeld voor beginners tot gevorderden die zich verder willen ontwikkelen. 

Je krijgt stap voor stap training in schets-teken- schildertechnieken, pastelkrijt, gewassen inkt,  acrylverf en het eventueel inlijsten of presenteren van gemaakt werk. 

Deze eerste lessen  omvatten een aantal onderwerpen die we individueel doen. Schetsen met potlood en/of  houtskool geven je de basis voor de rest van de cursus. Onderwerpen als leren kijken met behulp van perspectief, kleurenwiel, compositie, mengen en was-technieken komen naar aanleiding van het niveau aan bod. Ook kalligrafie kan geoefend en toegepast worden. Gezichten, stillevens, dieren, kalligrafie en figuren komen individueel aan bod. Onze wekelijkse ontmoetingen geven die mogelijkheid.

We eindigen met een echte expositie die alleen toegankelijk is voor genodigden met de werken die u tijdens onze cursus heeft gemaakt.

Peet Heemskerk

Peet Heemskerk

Peet Heemskerk maakte de grote beschilderde bioscoopborden van de REX, TRIANON en de LIDO in Leiden en leerde zo als decorateur en letteraar met kwast en penseel omgaan.

Na de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en een Leraren opleiding Tekenen beeldende vorming doorlopen te hebben was hij jaren werkzaam als  grafisch ontwerper en docent marketing & communicatie aan het RIO  Rijnlands Instituut Ondernemersonderwijs te Leiderdorp

Naast het verzorgen van opleidingen en adviezen in de creatieve marketing en communicatiebranche is tekenen en schilderen in gemengde technieken nog steeds een passie.

Maakt concepten, sculpturen voor openbare toepassingen en impressionistische eigentijdse schilderijen in gemengde technieken.

www.peetheemskerk.nl

Opleiding:
Kon. Academie van Beeldende Kunsten-Den Haag
Lerarenopleiding Tekenen / Beeldende vorming – Delft

Informatie en aanmelding

U kunt zich inschrijven bij Peet Heemskerk.
Telefonisch of per e-mail kunt u bij hem nadere informatie vragen.
E-mail adres: heemskerkpeet@gmail.com
Telefoon: 06 26 38 61 62

Data en tijden

Donderdagochtend, 9:30-12:00 uur, blok van 10 lessen
3 maart – 5 mei 2022

tussentijds instromen mogelijk

Kosten

De kosten voor een blok van 10 lessen is € 195,- inclusief koffie/ thee en exclusief materiaal.
De inschrijving is pas definitief na betaling van het cursusgeld.

Locatie

Boerderij Oud Woelwijck, Essenlaan 3, 2251 AS Voorschoten
Voor route klik hier