Filosofie – woensdagochtend

Jeannette Monshouwer

 

Ons creërend vermogen

Een filosofisch onderzoek in de vorm van een dialoog naar ons vermogen te creëren.

We weten allemaal dat wij mensen instaat zijn dingen voort te brengen, te creëren. Kunst, gebouwen, techniek. Wat wij maken is zozeer vanzelfsprekend onderdeel van ons leven en onze werkelijkheid, dat we ons misschien niet eens zo realiseren hoezeer wij onze werkelijkheid zelf scheppen. Wanneer we stil staan bij de manieren waarop we creëren en invloed hebben op onze omgeving en onszelf, is het eigenlijk een heel bijzonder vermogen. Wonderlijk zelfs.

Bewustwording van hoe ons scheppend vermogen werkt en kan werken, geeft ons inzicht in hoe we zelf mee scheppen aan onze omgeving, de samenleving en natuurlijk ons eigen leven.

Zelfs de manier waarop wij waarnemen en wat wij werkelijkheid noemen lijkt zo heel dicht bij elkaar te komen. Is daar nog wel een strikt onderscheid? Hoe ver reikt de invloed die wij hebben? Waar zou je jouw vermogen te creëren voor willen inzetten?

Filosofie betekent letterlijk liefde voor wijsheid. In dit veld van liefde onderzoeken we hoe het scheppend vermogen voor ieder van ons werkt. Van wonderlijk tot praktijk.

We bewegen met ons onderzoek rond 3 thema’s;

  1. Taal en de kracht van het verhaal
  2. Waarnemen en bouwen
  3. Mens zijn in een levend geheel

 

Jeannette Monshouwer

Ik geef filosofie aan de Universiteit van Leiden aan Biomedische studenten. Ook begeleid ik (klank-) meditaties en zing ik bij vieringen en rituelen.

www.zielsveel.nu

Informatie en aanmelding

Email: pipmonshouwer@gmail.com
Telefoon: 06 14800852

Data, tijden en kosten

Data en tijd: woensdagen van 10.00 tot 12.00 uur

14, 21, 28 september (thema 1)
12, 19, 26 oktober (thema 2)
9, 16, 23 november (thema 3)
7 december (afsluiting)

Prijs: € 250,- voor de hele cursus; € 90,- per thema van 3 lessen.

Locatie

Boerderij Oud Woelwijck, Essenlaan 3, 2251 AS Voorschoten
Voor route klik hier