Filosofie – zaterdagochtend

Jeannette Monshouwer

Workshops Filosofie op zaterdagochtenden

Evenals de cursus zijn de workshops een onderzoek in de vorm van een dialoog naar ons vermogen te creëren. Het thema geeft daarin een leidraad. Zo zullen we ook telkens met oefeningen onze ervaringen met taal, waarnemen en mens-zijn verruimen.

Taal en de kracht van het verhaal

Dat we met onze woorden niet zomaar verwijzen naar een objectieve werkelijkheid, is al heel lang een inzicht van filosofen. Ook wetenschappelijk onderzoek laat zien hoezeer we met onze taal diepgaand effect hebben op elkaar en de wereld om ons heen. Waar en hoe zien we de kracht van verhalen aan het werk? Welke verhalen komen bij ons op? 

Datum: zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 13.00 uur
Prijs: € 45,-

Waarnemen en creëren

We zijn misschien geneigd te denken dat we met onze zintuigen een objectieve wereld waarnemen. Maar, zo laten filosofen en wetenschappers zien, onze manier van waarnemen en de werkelijkheid zijn in zekere zin met elkaar verweven. We ervaren hoe verschillen in focus openingen maken in waarnemen en daarmee in werkelijkheid?

Datum: zaterdag 5 november van 10.00 tot 13.00 uur
Prijs: € 45,-

Mens-zijn in evolutie

Levensvormen evolueren en zijn door de tijd heen geëvolueerd. Zo ook de mens. Hier zullen de meeste mensen het mee eens zijn. Wat nu als dit proces van veranderen zich nu in ons voltrekt, in dit leven? Dan maken we bewust een verandering in mens-zijn mee. Wanneer deze mogelijkheid je aanspreekt; wat is het dan in jou dat op wil komen?

Datum: zaterdag 3 december van 10.00 tot 13.00 uur
Prijs: € 45,-

De 3 workshops kun je als serie volgen, dan betaal je € 120,-

 

 

Jeannette Monshouwer

Ik geef filosofie aan de Universiteit van Leiden aan Biomedische studenten. Ook begeleid ik (klank-) meditaties en zing ik bij vieringen en rituelen.

www.zielsveel.nu

Informatie en aanmelding

Email: pipmonshouwer@gmail.com
Telefoon: 06 14800852

Data, tijden en kosten

Data en tijd: zie boven in de omschrijving

€ 45,- per workshop

De 3 workshops kun je als serie volgen, dan betaal je € 120,-.

Locatie

Boerderij Oud Woelwijck, Essenlaan 3, 2251 AS Voorschoten
Voor route klik hier